Onlinemarketing 2022

Contentmarketing

Online marketing is een vorm van marketing die online plaatsvindt. Dit omvat verschillende marketingmaatregelen die moeten leiden tot het bereiken van bijbehorende doelen. In principe is online marketing (ook wel webmarketing genoemd) niet echt anders dan bijvoorbeeld marketing in het printgebied via krantenadvertenties of iets dergelijks. Er wordt alleen met een ander distributiemedium gewerkt. Ik heb gehoord. Op het gebied van marketing kan ik je heel duidelijk vertellen: vroeger was niet alles beter.

Kijk maar eens naar de richting van een marketingcampagne. Bij de klassieke vormen van marketing, zoals posterreclame, maak je nauwelijks kans op je zogenaamde Doelgroep, oftewel de mensen die je echt wilt aanspreken met je advertenties. Iedereen die uw poster passeert, ziet uw advertentie. De groep mensen die echt geïnteresseerd is in je product of dienst, is daar eigenlijk maar een klein onderdeel van. Daardoor zijn dergelijke marketingcampagnes vaak niet erg effectief.

Bij online marketing heeft u echter de mogelijkheid om precies te bepalen wie uw reclame te zien moet krijgen. Als u bijvoorbeeld een hondentrainingsproduct aanbiedt, kunt u deze bijvoorbeeld op hondengerelateerde websites plaatsen. Als u uw doelgroep in internetmarketing goed heeft gedefinieerd, kunt u er vanuit gaan dat elke geïnvesteerde cent ervoor zorgt dat uw product wordt gepresenteerd aan uw doelgroep.

Een ander voordeel van online marketing zijn de uitgebreide analyse- en evaluatiemogelijkheden. Afhankelijk van welke vorm van marketing je gebruikt, heb je de mogelijkheid om precies te zien hoe vaak er op een advertentie is geklikt, hoe vaak deze is bekeken en vervolgens natuurlijk hoe vaak het doel dat je hebt gesteld (bijvoorbeeld een aankoop of een aanvraag). is geëxecuteerd.

Adverteren op internet brengt ook altijd de mogelijkheid met zich mee om een ​​zogenaamd viraal effect teweeg te brengen. Maar wat houdt dat precies in? Men spreekt van het virale effect wanneer content zich automatisch via sociale netwerken verspreidt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een video of afbeelding vaak wordt gedeeld.

Onlinemarketing 2022
Schuiven naar boven