Groen Wonen – de natuur als inspiratiebron

Tuinstoelen

De behoefte aan een gezonde en natuurlijke manier van leven is nog nooit zo groot geweest als nu. Een reden hiervoor is de tegenbeweging tegen de stedelijke levensstijl, die een ongezonde levensstijl uitstraalt door lawaai, uitstoot en weinig groen. In wezen moeten de klimaatcrisis en pandemie echter bijdragen aan een groeiende heroverweging van de samenleving.

De trend “groen leven” omvat echter niet alleen een vegetarisch/veganistisch dieet, aandacht voor duurzaamheid of zelfs een zelfvoorzienend bestaan ​​ver weg van de stad – maar ook een woonstijl met veel natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen of katoen. Natuurlijkheid is dan ook het credo van veel tuinmeubelfabrikanten voor het huidige seizoen. Naast hout spelen ook natuurlijke materialen zoals rotan of linnen een grote rol. Dit verhoogt de populariteit van ingetogen en aardse tinten zoals beige, bruin en groen. Maar niet alleen in het meubelsegment zijn natuurlijke materialen in opkomst: of het nu gaat om plantenpotten in een ruw natuursteendesign, buitentapijten in jute-look of parasolstandaards in houtlook – ook in outdooraccessoires is de natuur steeds vaker terug te vinden.

Less is more: nieuwe lichtheid in design

Een andere trend die uit het interieur komt is het minimalistische design. Slanke en bijzonder filigrane buitenmeubelen, die vooral deel uitmaken van de nieuwe collecties van de designmerken vermobil, fermob of Lafuma, doen denken aan de huidige, eenvoudige woonstijlen Japandi en Scandi Chic. Het delicate meubilair is bijzonder geschikt voor kleinere terrassen en balkons – op deze manier lijken beperkte buitenruimtes luchtiger en lichter. Deze nonchalante elegantie wordt onderstreept door felle kleuren als blauw, rood en oranje, maar ook door rustige pasteltinten. In deze context komt een andere trend naar voren: Frames worden meer gebogen en zorgen zo voor beweging. Het nieuwe multifunctionele meubel is niet alleen flexibel qua uiterlijk, met rugleuningen, armleuningen en zittingen die eenvoudig kunnen worden versteld of verplaatst.

Casual Dining – Comfortabel dineren in de buitenlucht

Niet alleen de keuken en woonkamer verhuizen naar buiten, ook de eetkamer wordt vanaf dit seizoen volledig naar het terras verplaatst. De pandemie heeft reizen en vakanties beperkt, en buiten koken heeft ons ook een beetje vrijheid thuis gegeven. Na het koken in de buitenkeuken eten we samen en kan dit seizoen nog comfortabeler worden genoten. Veel fabrikanten bieden zogenaamde dining lounges aan, die op geen enkele manier onderdoen voor de indoor hoekbank. Met in hoogte verstelbare heftafels en uitschuifbare tafels in bijzonder duurzame kwaliteit wordt de buitenruimte in een mum van tijd een feesttafel voor uw gasten. Ook casual eetaccessoires zoals bijzettafels of serveerwagens zijn praktische hulpjes en breiden het eetgedeelte snel en eenvoudig uit.

Groen Wonen – de natuur als inspiratiebron
Schuiven naar boven